Януковичу вдається лише старий трюк Кучми

Вівторок, 12 вересня 2006, 16:38

Уряд Віктора Януковича повторює у своїй діяльності політику багатовекторності Леоніда Кучми.

Так вважає політолог Віктор Небоженко.

"Єдине, що добре виходить у нового уряду, – це те, що добре виходило тільки у однієї людини, Президента Кучми. Багатовекторність. І Захід одержує свою порцію обіцянок в просуванні економічних реформ і демократії, і Кремль теж, здається, знайшов спільну мову з прагматичною частиною Партії регіонів і розраховує одержати міцне політичне лобі в Україні", - сказав він в інтерв’ю УНІАН.

"Новий уряд не ставить перед собою якихось честолюбних політичних завдань, а готовий прислухатися, що від нього вимагають і в Білому Домі, і в Кремлі", - додав він.

Також політолог відзначив, що в уряду Януковича "немає вибудованої економічної політики".

"Є якісь тексти, які легко з`являються і легко зникають, і до них таке ж ставлення, як до будь-яких напівпрограм нового кабінету. Тим більше що уряд коаліційний, спираючись на дивний союз парламентських фракцій", - сказав Небоженко.

"Але, поза всяким сумнівом, видно сильний вплив групи Азарова. І він відтворить властивий йому авторитарно-державний стиль економічного правління з урахуванням інтересів усіх економічних сил, які привели Партію регіонів до влади", - вважає політолог.

На питання, що до влади прийшли люди з великими бізнес-апетитами і низьким етичним порогом, Небоженко відповів: "Я не згоден з тим, що такі люди до влади прийшли тільки зараз".

"Впродовж п`ятнадцяти років до влади в нашій країні приходять люди з дуже сильними бізнес-апетитами і гнучкою мораллю. Нинішній уряд – не виняток", - зазначив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування