Ульянченко хоче "відхватити" у Києва аеропорт

Середа, 13 вересня 2006, 09:15

Голова Київської облдержадміністрації Віра Ульянченко пропонує перенести столичний аеропорт "Жуляни" за межі міста Києва.

Зокрема, губернатор пропонує перенести "Жуляни" або в Гостомельський аеропорт, або на військове летовище під Васильковом, повідомляє телеканал НТН.

Звільнені в такий спосіб 265 гектарів Ульянченко рекомендує або освоювати разом із містом, або отримати за них грошову компенсацію. У свою чергу столична влада, в чиїй власності знаходяться "Жуляни", поки що не ухвалила остаточного рішення.

Незважаючи на те, що 5 років тому міська влада ухвалила рішення про реконструкцію аеропорту, згідно з яким планувалося добудувати новий пасажирський термінал і злітну смугу для прийому літаків "Боінг", зараз в аеропорту немає ні терміналу, ні смуги.

Більш того, істотно поменшала кількість рейсів: зазвичай, 8 на день, іноді 20. Хоча раніше траплялося і 100 на день.

Рік тому тодішній міністр транспорту Євген Червоненко пообіцяв забрати летовище "під своє крило" й за державні кошти перетворити його на міжнародний аеропорт для приземлення малої і комерційної авіації.

"Приватні літаки в "Жулянах" стоять і сьогодні, а бюджетних грошей як не було, так і немає", - зазначається у сюжеті.

За інформацією каналу, місцеві жителі обурені пропозицією перенести аеропорт за межі міста. Погоджуються з ними і представники служби руху та метеостанції. Свою позицію вони пояснюють тим, що нещодавно оновили обладнання, модернізували системи оповіщення, вклавши в це чималі кошти.

Також за те, щоб лишити "Жуляни" у місті, виступають робітники аеропорту. Однак, скептично до нерентабельного підприємства ставляться пасажири.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News