Черновецький хоче, щоб його підлеглі пожертвували своїми авто

Середа, 13 вересня 2006, 09:48

Київський міський голова Леонід Черновецький вважає, що чиновники повинні їздити на вітчизняних авто і збирається ініціювати реорґанізацію автопарку Київської міськдержадміністрації.

"Я вважаю, що чиновники повинні їздити на вітчизняних машинах – на це я можу погодитися. Але не на Шевроле або Мерседесах чи інших дуже дорогих марках. Тому що в країні, де людям живеться погано, слід думати про тих, кому погано, а не про тих, кому вже дуже добре", - цитує слова Черновецького УНІАН.

За словами мера, він лише висловив думку, що автомобільний парк КДМА може бути неефективним.

Він підкреслив, що багато машин вже давно застаріли. Крім того, додав він, на їх експлуатацію, як і на закупівлю, витрачалися суми в 10 разів більші, ніж реальна вартість.

"А оскільки ремонтники дають "відкат", то практично дістатися до бюджету різних шахрайських експлуатаційних контор, що дісталися мені в спадок від старих владних структур, які знаходилися до мене в мерії, без кардинальних рішень неможливо", - підкреслив Черновецький.

Він вважає, що нічого страшного не відбудеться, якщо чиновники КДМА "заради народу пожертвують своєю службовою машиною".

"Хто тут працював до мене, вони всі мають свої машини й ще подушку грошей під головою, коли лягають спати", - сказав Черновецький. При цьому він підкреслив, що сам їздить на власному автомобілі, а не на службовому.

Мер Києва пропонує розпродати службові машини, якщо його рішення буде ухвалене, за аукціонними цінами й отримані гроші направити на будівництво житла для малозабезпечених.

Черновецький також пообіцяв поклопотатися про водіїв, яких торкнеться дана реорганізація: "Ніхто без роботи не залишиться… я з кожним зумію поговорити, і ми знайдемо варіанти працевлаштування. Це не проблема".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування