БЮТ змусить януковичів "здригнутися"

Середа, 13 вересня 2006, 10:47

Член фракції БЮТ Олександр Турчинов попереджає, що якщо опозиції не дадуть працювати в правовому полі, то вона "включить позапарламентські форми, від чого її опоненти здригнуться".

Про це Турчинов заявив в інтерв'ю газеті "Известия в Украине".

"Якщо ті, хто називає себе владою, захоче зберегти обличчя, вони зрозуміють, що Верховна Рада просто зобов'язана ухвалити це (законопроекти про зміну статусу депутатів, про голосування за відбитками пальців та ін.)", - вважає один з лідерів БЮТ.

"Якщо ж станеться навпаки і влада вибере шлях не тільки до кулуарного "бєспрєдєлу", але і до відкритого терору, то ці закони, звичайно ж, ухвалені не будуть. БЮТ готовий до будь-якого сценарію", - заявив Турчинов.

При цьому він попередив владу, що "якщо будуть ліквідовані парламентські форми роботи для нас, то в нас є непоганий досвід позапарламентських форм". "Вже хто-хто, а Янукович це на собі відчув!", - заявив бютівець.

"Це означає тільки те, що якщо нам не дадуть працювати в рамках Конституції і законів, що захищають права парламентської опозиції, виходить, ми включимо різні форми позапарламентської роботи. І наші опоненти здригнуться від цього!", - пояснив він.

На питання, чи веде БЮТ переговори з тими членами фракції "Наша Україна", що не захочуть йти в коаліцію, Турчинов відповів: "Ми відкриті для всіх! Безумовно, спілкуємося і з цими людьми".

"БЮТ переконаний, що якщо питання про коаліцію буде вирішуватися у фракції НС "Наша Україна" демократичним шляхом, то меншість зі складу фракції піде в коаліцію, а більшість примкне до опозиції...", - заявив бютівець.

"Якщо ж станеться інакше, якщо справа піде за недемократичним сценарієм, то ми допомогти нічим не зможемо, а зможемо лише тільки поспівчувати", - додав він.

На питання про репресії проти членів БЮТ, про які заявляла Юлія Тимошенко, Турчинов відповів: "Тим депутатам від БЮТ, що мали раніше відношення до якихось підприємств, погрожують позбавити їхніх активів... і навіть вплинути на родичів, що могли зберегти в регіонах якісь бізнес-позиції".

"У результаті запустилися механізми, що змушують депутатів виходити з опозиції, приєднуватися до коаліції... Але я впевнений, що члени фракції витримають цей тиск", - заявив один з лідерів БЮТ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування