КУШНАРЬОВ ЗІБРАВСЯ ОБИРАТИ ПРЕЗИДЕНТА ПАРЛАМЕНТОМ

Середа, 13 вересня 2006, 10:48

Представник Партії регіонів Євген Кушнарьов має намір пропонувати своїй фракції розробити внесення змін до Конституції щодо обрання президента парламентом.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Известия в Украине", опублікованому в середу.

"У країнах з таким устроєм влади президент обирається парламентаріями. Це абсолютно закономірний процес. Зараз я працюю над деталізацією цих положень — і буду пропонувати нашій фракції рухатися саме цим шляхом", - сказав він.

На його думку, така форма закономірна з погляду повноцінної парламентсько-президентської республіки.

Кушнарьов також відзначив, що треба вносити відповідний законопроект у парламент щодо змін у Конституцію, "оскільки мова йде не тільки про механізм обрання президента, але і про подальший серйозний перерозподіл повноважень, тобто передачу ряду президентських повноважень парламенту".

"Це знімає проблему двовладдя, але в той же час дає можливість главі держави виступати арбітром у суперечках і залишатися гарантом Конституції. При цьому мова не йде про імпічмент, як деякі собі уявляють", - сказав він.

Кушнарьов також вважає, що це може вирішити проблему двовладдя, яка "може призвести до затяжного і вкрай небезпечного для країни протистояння між президентом, урядом і частково парламентом".

На питання про те, що для проведення змін до Конституції необхідна конституційна більшість у 300 депутатів, Кушнарьов відповів:

"Я розумію, що це досить складний процес. Але хто сказав, що БЮТ не підтримає таку пропозицію?"

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування