Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На "політичну" розправу з губернаторами залишилося два тижні

Середа, 13 вересня 2006, 11:10

До 27 вересня свої посади можуть втратити губернатори Харківської, Херсонської, Івано-Франківської і Тернопільської областей.

Ряд губернаторів буде звільнений через незадовільний стан справ в економіці деяких областей. Усього таких звільнень, за словами прем'єр-міністра Віктора Януковича, буде не більш трьох, пише "Дело".

Віце-прем'єр Володимир Рибак заявив, що "27 вересня - крайній термін, коли будуть підведені всі підсумки з приводу стану справ в областях і якості підготовки до зими".

"Працюємо з кожним в індивідуальному порядку, але я особисто сподіваюся, що більшість прислухається до наших побажань і залишаться на своїх посадах", - додав він.

Раніше Янукович також заявляв, що за політичними мотивами мають бути звільнені ті губернатори, що не змогли знайти "спільну мову" з місцевими радами.

Зокрема, ще 3 червня Харківська облрада висловила недовіру голові Харківської облдержадміністрації Арсену Авакову. Судові розгляди між Аваковим і Харківською облрадою продовжуються дотепер.

За словами заступника голови фракції Партії регіонів, екс-голови Харківської області Євгена Кушнарьова, "регіонали" мають намір домагатися звільнення Авакова, і причини, за якими вони наполягають на цьому, "суто політичні".

"Президент повинен зрозуміти, що штучне затягування з Аваковим лише збільшує кризу в області. Губернатор, якого не приймають місцеві органи влади, більше не зможе працювати", - сказав Кушнарьов.

У той же час голова Харківської облради Василь Салигін (Партія регіонів) каже, що підписання Універсалу національної єдності між Януковичем і Віктором Ющенком не означає, що найближчим часом Харківська облрада скасує своє червневе рішення про висловлення недовіри губернатору.

На питання про те, чи залишиться Аваков губернатором після закінчення судового розгляду, Салигін відповів: "Я думаю, що ні, уже навряд чи".

За даними Держкомітету статистики, за показниками промисловості, найгірші показники за сім місяців цього року в Херсонській області, Одеській та Івано-Франківській областях.

За створенням нових робочих місць у першому півріччі найгірші по країні показники в Одеській області, Тернопільській і Донецькій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:16
На Черкащині через атаку РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
08:38
Росія виробляє більше зброї, ніж їй треба на війні, і вже заповнює склади − міністр оборони Німеччини
08:25
У Німеччині висунули звинувачення семи підозрюваним радикальним ісламістам
08:18
фото Росіяни гатили по Нікопольщині: пошкодили будинки, газогін і ЛЕП
07:51
Вибори президента Північної Македонії: перший тур виграла опозиційна кандидатка
07:44
ЗСУ за добу відмінусували понад тисячу окупантів
Усі новини...