Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко хоче, щоб він, Янукович і Мороз декларували доходи і витрати своїх родин

Середа, 13 вересня 2006, 12:04

Президент Віктор Ющенко пропонує Верховній Раді зобов'язати президента, голову ВР і його заступників, прем'єра та членів уряду, депутатів парламенту та всіх рад декларувати доходи, фінансові зобов'язання і витрати їхніх сімей.

Про це сказано в проекті закону №2113 "Про принципи запобігання й протидії корупції", передають Українські новини.

До цього списку Ющенко також відносить генпрокурора, голову Національного банку, голову Рахункової палати, уповноваженого Ради з прав людини, голів Верховної Ради й Ради міністрів Криму.

Ющенко також пропонує включити до списку державних чиновників, військових чиновників Збройних Сил та інших військових формувань, суддів Конституційного Суду, інших представників суддівського корпусу.

"Особи, зазначені в пунктах 1 і 2 статті 2 цього закону, зобов'язані подавати відомості про доходи і зобов'язання фінансового характеру, в тому числі за кордоном, у порядку й обсягах, передбачених законами й виданими на їхній підставі нормативно-правовими актами", - сказано в законопроекті.

Ющенко пропонує, щоб витрати таких чиновників та їхніх сімей були задекларовані протягом місяця по завершенню року.

"Особи, зазначені в пунктах 1 і 2 статті 2 цього закону, та їхні близькі родичі зобов'язані протягом місяця після закінчення календарного року подати відомості про витрати в порядку й на умовах, передбачених Кабінетом міністрів", - сказано в законопроекті.

Ющенко також пропонує, щоб зазначені чиновники повідомляли про відкриття валютного рахунку в банку-нерезиденті податковій адміністрації за місцем свого проживання протягом місяця.

У цьому повідомленні Ющенко пропонує вказувати номер рахунку і місцезнаходження банку-нерезидента.

Президент пропонує, щоб особи, які претендують на зазначені вище посади, подавали дані про доходи, цінні папери, майно, вклади у банках, які належать їм особисто і їхнім близьким родичам.

Відповідно до законопроекту, до близьких родичів належать батьки, чоловік і дружина, діти, рідні брати й сестри, дідусі, бабусі, онуки, усиновителі й усиновлені, які живуть разом і зв'язані загальним побутом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...