Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко став на захист Тимошенко

Середа, 13 вересня 2006, 14:29

Член "Нашої України" Петро Порошенко вважає, що некоректні дії більшості щодо постанови про створення спеціальної слідчої комісії щодо необґрунтованості підвищення цін на газ, внесеною Юлією Тимошенко, принижують права опозиції.

"Висновки має робити регламентний комітет, але я думаю, якщо далі діяти в подібний спосіб, то це є наступ на права опозиції", - сказав Порошенко в інтерв’ю журналістам.

На його думку, взаємні звинувачення представників політичних сил "не мали жодного відношення до проекту постанови".

"Більшість суспільства хвилює те, що вони платили за газ одну ціну, а через рішення Верховної Ради, уряду, НКРЄ та місцевих органів місцевого самоврядування почали платити в три рази більше. Це право людей знати, наскільки обґрунтованим є підвищення цін, незалежно від того хто вносить пропозицію", - сказав Порошенко.

На його думку, "якщо відкрили документ, побачили прізвище автора і заблокували пропозицію, це не робить честі нікому".

На переконання Порошенка, депутати повинні були обговорювати лише змістовну частину постанови.

Також, на його думку, потрібно внести зміни до регламенту для того, щоб надалі "унеможливити подібні дії головуючого по сесії".

Як відомо, депутати прийняли за основу проект Юлії Тимошенко щодо створення тимчасової слідчої комісії щодо тарифів на газ.

Однак пізніше депутати також проголосували за поправку щодо зміни голови комісії від опозиції Миколи Сивульського на представника КПУ Аллу Олександровську. Внісши ще кілька поправок, депутати проголосували за постанову в цілому.

Після цього фракція БЮТ заблокувала трибуну.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування