Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україні можуть запропонувати європейську зону

Середа, 13 вересня 2006, 15:31

Європейська комісія затвердила директиви для ведення переговорів щодо підписання нової розширеної угоди з Україною.

Про це повідомила Українським новинам прес-служба представництва Єврокомісії в Україні.

Відповідно до повідомлення, у вівторок, ЄК запропонувала директиви по веденню переговорів про підписання нової розширеної угоди з Україною, яка повинна замінити існуючу угоду про партнерство і співробітництво.

"У розширеній угоді буде застосовуватися масштабний і амбіційний підхід, і вона буде включати питання про створення зони вільної торгівлі", – сказано в повідомленні.

Запропоновані директиви для ведення переговорів будуть передані для затвердження Раді міністрів, щоб переговорний процес почався на початку 2007 року.

Нова угода буде повномасштабним документом, який буде охоплювати всі сфери спільної діяльності ЄС і України.

Планується, що до угоди будуть включені пункти про спільні цінності, поглиблене співробітництво в сфері юстиції, свободи і безпеки, енергетичного сектора, у сфері транспорту й охорони навколишнього середовища.

"Створення зони вільної торгівлі є одним із ключових моментів, з якого почнуться переговори, як тільки Україна завершить процедуру вступу до СОТ", сказано в повідомленні.

У червні 2006 року комісар Європейської комісії з економіки і монетарної політики Хоакін Альмунія прогнозував укладення з Україною угоди про асоціації з ЄС у 2008.

Обком

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування