Бойко в Москві ні до чого конкретного так і не домовився

Середа, 13 вересня 2006, 16:12

Росія й Україна продовжують переговори про взаємодію в газовій сфері в контексті стратегічного партнерства.

Про це повідомила прес-служба "Газпрому" за підсумками зустрічі голови правління "Газпрому" Олексія Міллєра та міністра палива й енергетики Юрія Бойка, що відбулася в середу.

"Сторони обговорили питання розвитку двосторонньої взаємовигідної співпраці в 2006-2007 роках у контексті розширення довгострокової взаємодії на принципах ринкової економіки і стратегічного партнерства", - відзначається в повідомленні.

Водночас, як повідомляє прес-служба Мінпаливенерго, Бойко і член правління РАО "ЄЕС Росії", голова ради директорів ЗАТ "ІНТЕР РАО ЄЕС" Андрій Раппопорт у середу на зустрічі в Москві домовилися про спільний експорт електроенергії Україною і Росією в треті країни.

"Сторони домовилися розширювати географію спільних постачань електроенергії, з огляду на достатній досвід здійснення спільного експорту електроенергії в Молдову. З цією метою, а також для збільшення надійності енергозабезпечення Молдови і споживачів півдня Одеської області в спільному протоколі зустрічі сторони доручили "Укрінтеренерго" та "ІНТЕР РАО ЄЕС" підготувати необхідну договірну базу", - йдеться у повідомленні.

Учасники зустрічі також домовилися обговорити можливість створення україно-російського спільного підприємства для поновлення працездатності міждержавної лінії електропередачі 750 кв Південно-Українська АЕС - Ісакча - Варна.

Сторони також висловили зацікавленість в організації довгострокових постачань електроенергії, виробленої українськими АЕС, у Росію, а також готовність доопрацювати можливість організації постачань електроенергії, виробленої українськими ТЕС з російської давальницької сировини.

Представник "ЄЕС Росії" в ході зустрічі задекламував готовність російської компанії брати участь у приватизації української електроенергетики - енергогенеруючих і збутових компаній.

Сторони також домовилися активізувати взаємини між країнами з підготовки і реалізації проекту синхронізації енергосистем країн СНД і європейської енергосистеми.

Учасники зустрічі доручать уповноваженим компаніям укласти нові договори для забезпечення паралельної роботи енергосистем України і Росії з урахуванням позитивного результату організації їхньої паралельної роботи в минулому, відзначається в прес-релізі.

"Ми повинні враховувати наш попередній досвід взаємовигідної співпраці. Сьогодні і Україна, і Росія зацікавлені в розвитку довгострокової співпраці, і розуміння цього є в нас і в наших колег з РАО "ЄЕС Росії", - наводяться в повідомленні слова Бойка.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...