Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз заспокоїв Тимошенко

Четвер, 14 вересня 2006, 10:18

Голова Верховної Ради Олександр Мороз пообіцяв фракції БЮТ не підписувати прийняту в середу постанову про утворення слідчої комісії щодо вивчення питання необґрунтованого підняття тарифів на газ і житлово-комунальні послуги.

Про це журналістам повідомив один з лідерів БЮТ Олександр Турчинов після зустрічі з Морозом.

За словами Турчинова, Мороз пообіцяв доручити юридичному управлінню ВР та регламентному комітету парламенту розглянути це питання з тим, щоб потім можна було повернутись до розгляду питання у сесійній залі.

У той же час Турчинов не зміг спрогнозувати, коли саме розглядатиметься це питання у залі.

У свою чергу Мороз на засіданні ВР зазначив, що в середу сталося "непорозуміння між депутатами".

За його словами, він сьогодні зустрівся із керівництвом фракції БЮТ і було досягнуто домовленостей, що, згідно з Регламентом ВР, це питання ще раз буде розглянуто в профільному комітеті, який "поставить крапки над "і", і ВР ще раз заслухає його на своєму засіданні.

Як повідомлялося, 13 вересня у ВР було прийнято постанову лідера БЮТ про створення слідчої комісії з розслідування об’єктивності встановлення нових тарифів на природний газ для населення.

Водночас члени коаліції внесли до відповідного документа свої поправки, які повністю змінили концепцію документу, а саме: замість запропонованого автором документу керівника комісії від опозиції Миколи Сивульського більшість проголосувала за представника від коаліції – комуністку Аллу Олександровську.

Також більшість включила до цієї постанови пункт щодо перевірки обґрунтованості списання боргів ЄЕСУ, не дивлячись на те, що Юлія Тимошенко заявляла, що всі суди України, в тому числі і Верховний Суд, підтвердили, що ніяких зловживань не було.

Депутати БЮТ заблокували трибуну, протестуючи проти внесення цих правок до постанови Тимошенко, однак перший віце-спікер Адам Мартинюк встиг поставити на голосування постанову в цілому із врахування вищезазначених правок. Постанову підтримали 230 депутатів із 420.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування