У "резервації" депутатів розселятимуть по квартирах

Четвер, 14 вересня 2006, 11:43

Верховна Рада планує впродовж 3-4 років побудувати так зване парламентське містечко, що буде розташовано у Голосіївському районі Києва на 27 км столичного шосе.

Про це в четвер під час брифінгу повідомив керуючий справами Верховної Ради Дмитро Рудковський.

За його словами, ця земельна ділянка давно закріплена за Верховною Радою, її площі вистачає для розміщення парламентського містечка на 300-350 квартир і базу відпочинку.

Також Рудковський зазначив, що планами будівництва передбачено зведення чотирьох п'яти-семиповерхових двосекційних будинків із підземними паркінгами.

30% квартир у цих будинках будуть двокімнатними із загальною площею 70 кв. м, 50% квартир - трикімнатними із площею 90 кв. м і 20% - чотирикімнатними площею 120 кв. м.

В окремо розташованій будівлі планується розмістити торговий комплекс з магазинами, центр охорони здоров'я з басейном, медпунктом і аптекою, діловий та культурний центр з бібліотекою і центром дозвілля.

Також на території містечка буде побудована каплиця, гостьова стоянка для автомобілів та дитячі майданчики.

Рудковський повідомив, що, за підрахунками фахівців, вартість будівництва комплексу становить 194 млн. гривень і плюс проектно-вишукувальні роботи - 4,9 млн. грн.

Керуючий справами ВР зазначив, що будівництво парламентського містечка окупиться протягом двох каденцій і надалі держбюджет буде нести тільки експлуатаційні витрати.

За словами Рудковського, квартири будуть надаватися в тимчасове користування і після завершення своєї каденції депутат повинен буде звільнити квартиру.

Заселяти у містечко планується депутатів наступної каденції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування