Ющенко хоче залишити себе, Мороза і Януковича без подарунків

Четвер, 14 вересня 2006, 12:00

Президент Віктор Ющенко пропонує Верховній Раді заборонити президенту, голові ВР і його заступникам, прем'єр-міністру й членам Кабміну, депутатам всіх рад приймати подарунки у зв'язку з їхньою роботою.

Про це сказано в проекті закону "Про засади запобігання та протидії корупції", повідомляють Українські новини.

"Особам, зазначеним у пунктах 1 і 2 статті 2 цього закону, в зв'язку з виконанням ними функцій держави або місцевого самоврядування, забороняється приймати подарунки, за винятком випадків, передбачених цим та іншими законами", - сказано в законопроекті.

Ющенко пропонує, щоб подарунки, які вони одержують під час офіційних заходів, передавалися держоргану, організації або юридичній особі, у яких вони працюють. Порядок такої передачі визначає Кабмін.

Відповідно до законопроекту, такі вимоги до подарунків поширюються також на генерального прокурора, голову Нацбанку, голову Рахункової палати, уповноваженого Ради з прав людини, голів ВР й Ради міністрів Криму, держчиновників, військових чиновників Збройних сил та інших військових формувань, суддів Конституційного Суду, інших представників суддівського корпусу.

У цьому переліку співробітники правоохоронних органів, а також ті, хто займає посади, прирівняні до чиновників, уповноважених на виконання функцій держави й місцевого самоврядування.

До цієї категорії входять ті, хто одержує зарплату з державного або місцевого бюджету, члени окружних або дільничних виборчих комісій, працівники компаній із часткою державної власності понад 50%.

До цієї категорії законопроект також зараховує керівників громадських організацій, фінансованих з державного або місцевого бюджету, лідерів партій й їхніх місцевих структур, помічників-консультантів депутатів ВР або інших обраних на посади осіб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...