Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У боротьбу за Євро-2012 до Мороза підключився і Ющенко

Четвер, 14 вересня 2006, 12:35

Президент Віктор Ющенко запевнив представників УЄФА, що Україна готова забезпечити найкращі умови для проведення фіналу Євро-2012.

Про це він сказав під час зустрічі з представниками УЄФА, які перебувають в Україні з оглядовим візитом в рамках участі Україні і Польщі в тендері за право приймати фінальний турнір чемпіонату Європи 2012 року з футболу, повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу президента.

Ющенко, зокрема, зазначив, що Євро-2012 є заходом світового значення, який передбачає встановлення більш тісних відносин між Україною та Європою.

Президент підкреслив, що в державі вже здійснюються заходи, спрямовані на удосконалення транспортної, спортивної та туристичної інфраструктури, що дасть можливість створити найкращі умови для проведення фіналу чемпіонату.

Раніше голова Верховної Ради Олександр Мороз запевняв, що парламент зробить все від нього залежне, щоб Україна "показала клас" в організації проведення фінального турніру чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Мороз зазначив, що до порядку денного роботи парламенту буде внесений законопроект про організацію та проведення фінального турніру Євро-2012, повідомляє прес-служба ВР.

За його словами, у законопроекті передбачено введення спеціального візового режиму під час чемпіонату, вирішення питань щодо транспортування футбольних вболівальників, контролю за продажем квитків, "щоб чемпіонат відбувся достойно".

"Ми, як і УЄФА, переживаємо за достойну організацію турніру. У парламенті ця тема завжди отримає підтримку", - сказав Мороз.

На його переконання, з боку української влади буде "велике сприяння" проведенню цього заходу.

Також Мороз додав, що "йдеться не тільки про престиж країни, а й про те, що наші люди емоційні, і вони б з великим підйомом зустріли рішення про проведення чемпіонату в Україні".

"В Україні швидко розвивається футбольна база, вона відповідає стандартам УЄФА, і це може бути підставою для прийняття позитивного рішення", - вважає спікер.

У свою чергу віце-президент оргкомітету фінального турніру чемпіонату Євро-2012, член комітету змагань національних збірних Гері Бін назвав "дуже високими" стандарти українського футболу. "На чемпіонаті світу ми побачили чудову гру українських футболістів", - сказав він.

Торкаючись питання організації чемпіонату 2012 року, Бін назвав дуже важливою "політичну підтримку, яку ми відчуваємо".

"Нам знадобиться підтримка парламенту. Це серце демократії. Інколи для проведення чемпіонатів нам потрібно нове законодавство", - сказав Бін.

Він зазначив, що за підсумками візиту до України члени делегації підготують звіт для виконавчого комітету УЄФА. "Наші відчуття, наш звіт будуть позитивними", - запевнив він.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...