Після зустрічі з Януковичем у ЄС вирішили вийти за межі можливого

Четвер, 14 вересня 2006, 13:03

У Європейському союзі сподіваються, що Україна стане членом Світової організації торгівлі до кінця нинішнього року для того, щоб почати повноцінні переговори по новій поглибленій угоді на початку 2007 року.

Про це в четвер у Брюсселі, в ході спільної прес-конференції з прем'єр-міністром України Віктором Януковичем, повідомила комісар з питань політики сусідства і розширення Беніта Ферреро-Вальднер.

Нагадавши, що в середу Європейська комісія схвалила директиви для ведення переговорів з Україною стосовно нової поглибленої угоди, вона сказала: "Ми готові почати переговори стосовно угоди, як тільки процес приєднання України до СОТ буде завершено".

"Ми почули і дуже сподіваємося у відношенні того, що новий уряд України буде працювати над цим питанням з посиленою енергією", - цитує слова єврокомісара "Інтерфакс-Україна".

У зв'язку з цим Ферреро-Вальднер висловила сподівання, що "завершення процесу приєднання до СОТ буде можливим до кінця року, і подальший шлях (до переговорів) буде відкритий".

Характеризуючи майбутнє поглибленої угоди між Україною і ЄС, Ферреро-Вальднер зазначила, що в даному документі Євросоюз "вийде за межі угоди про партнерство і співробітництво, що діє в даний час між Україною і ЄС", "настільки, наскільки ми зможемо".

Вона зауважила, що в документі будуть передбачені позиції в плані співробітництва в сфері енергетики, прав людини, юстиції та охорони навколишнього середовища.

"Там також буде прописане важливе положення про зону вільної торгівлі", - підкреслила вона.

Говорячи в цілому про зустріч, що пройшла з головою українського уряду, Ферреро-Вальднер охарактеризувала її як "надзвичайно продуктивну і успішну".

"Я з великою надією сприйняла те, що прем'єр Янукович має чіткі наміри продовжити програму реформ, що розпочаті в Україні", - зазначила єврокомісар.

"Ці політичні, інституційні й економічні реформи дуже важливі як для самої України, так і для Європейського союзу, для подальшого розвитку відносин між нами", - підкреслила вона.

Крім того, в ході зустрічі сторони обговорили виконання плану дій Україна-ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News