Калашніков хвалиться, що "міг би використати важелі"

Четвер, 14 вересня 2006, 14:06

Член фракції Партії регіонів Олег Калашніков переконаний, що створення тимчасової слідчої комісії з розслідування інциденту між ним та представниками каналу СТБ дозволить поставити крапку у цій історії.

"Обома руками буду співпрацювати", - заявив депутат у кулуарах Верховної Ради в четвер.

Водночас він підкреслив, що завжди був упевнений в своїй правоті: "Я міг би використовувати важелі, і моя позиція не була б така виважена і стримана, але я не зробив жодної заяви, яка могла б вплинути на Генпрокуратуру".

Калашніков також переконаний, що по завершенню слідства він зможе довести не лише свою правоту, але й те, "чи ця ситуація була створена штучно з метою політичної дестабілізації, але вона не вдалась".

Коментуючи заяви окремих членів фракції Партії регіонів про те, що Калашніков мав би скласти депутатський мандат, він сказав: "Мені не соромно стояти перед вами, бо я, Олег Калашніков, не зробив жодної дії, яка б порушувала чиїсь права або впливала на професійну діяльність журналістів".

Єдине, про що шкодує депутат, це те, що "ситуація була представлена в негативному світлі і була спрямована проти моїх однопартійців, партії і лідера, якого я поважаю".

На питання журналістів каналу СТБ, чи буде повернута на канал касета, вилучена Калашніковим, він відповів: "Навіть некоректні запитання, які деякі представники ЗМІ ставлять, не впливають на мою позицію".

Депутат також додав, що поважає позицію тих журналістів, які поставили свої підписи під листом-вимогою до Партії регіонів.

"У тому світлі, як була представлена інформація, журналісти діяли абсолютно фахово і професійно", - зазначив Калашніков.

Водночас він висловив упевненість, що по завершенню слідства щодо нього буде сформована нова думка, адже "з боку Олега Калашнікова ніколи не було порушення законодавства".

Як відомо, у четвер у парламенті було створено тимчасову слідчу комісію по розслідуванню інциденту під ВР 12 липня. За відповідну постанову проголосували, зокрема, 118 членів Партії регіонів.

Українська правда

Відкритий лист-вимога журналістів України до Партії регіонів

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...