Янукович змінює кадри "без шуму і пилу"

Четвер, 14 вересня 2006, 16:12

Комітет виборців України прогнозує, що глибина ротації серед керівників обласних представництв центральних органів влади може досягти 2/3.

Про це заявив на прес-конференції в четвер у Києві глава правління КВУ Ігор Попов.

Він підкреслив, що у вересні закінчується перша хвиля кадрових призначень після формування нового уряду, що стосується заміни заступників міністрів і глав держкомітетів.

"За оцінками комітету виборців України, склад вищого ешелону в центральних органах виконавчої влади протягом місяця обновився на 2/3. Залишаються на своїх посадах заступники тих міністрів, які працювали й у минулому складі уряду, а також окремі заступники при нових міністрах", - відзначив Попов.

При цьому він додав, що на сьогоднішній день уже замінено близько 100 осіб на центральному рівні.

Крім того, він відзначив, що почалася друга хвиля кадрових ротацій серед обласних представництв центральних органів влади, уже замінено 5 глав обласних державних податкових інспекцій, готується низка змін у керівництві обласних представництв Антимонопольного комітету, більш стійке становище серед керівників обласних управлінь МВС і СБУ.

"За прогнозом комітету виборців України, глибина ротації серед керівного складу обласних представництв центральних органів влади може досягти 2/3", - сказав Попов.

У той же час він відзначив, що головною відмінністю нинішніх кадрових змін від "хвилі помаранчевих люстрацій піврічної давнини" є те, що майже всі звільнені роблять це за власним бажанням.

"Немає жодної інформації про тиск, підкуп, залякування, шантаж або ще про щось. Тобто 70 осіб написали заяву про відставку за власним бажанням і залишили свої посади", - відзначив Попов.

Відповідаючи на питання - чому представники центральної влади добровільно залишають свої посади (без скандалу)? - глава правління КИУ заявив: "Є кілька версій, або команда, що прийшла до керівництва, уміє настільки працювати з людьми, що знаходить шляхи зробити пропозиції, від яких не можна відмовитися, або ж ті, хто іде (з посад) не бачать можливості протестувати, або ж це різна політична культура двох таборів. Чи це краще чи гірше, я не можу сьогодні про це сказати".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News