"Наша Україна" висловила Януковичу колективне "фе"

Четвер, 14 вересня 2006, 21:10

"Наша Україна" розцінює заяву Віктора Януковича щодо неготовності України розпочати виконання Плану дій для здобуття членства в НАТО, зроблену у Брюсселі, як пряме порушення політичних домовленностей, зафіксованих в Універсалі національної єдності.

"Саме в цьому документі парламентські політичні сили засвідчили незмінність зовнішньополітичного курсу України, в тому числі й стосовно євроатлантичної інтеграції України", - йдеться в заяві блоку.

"Наша Україна" нагадує, що згідно з положенням Універсалу національної єдності, стосунки України з НАТО мають здійснюватися відповідно до Закону "Про основи національної безпеки України".

"Це передбачає реалізацію "забезпечення повноправної участі України в загальноєвропейській та регіональних системах колективної безпеки, набуття членства в Європейському Союзі та Організації Північно-Атлантичного договору при збережені добросусідських відносин і стратегічного партнерства з Російською Федерацією", - наголошує блок у своїй заяві.

Блок також нагадує, що згідно Універсалу, вирішення питання щодо вступу до НАТО має здійснюватися за наслідками референдуму, який проводиться виключно після виконання Україною усіх необхідних для цього процедур, в тому числі приєднання до Плану дій щодо набуття членства в НАТО.

"Наша Україна" наполягає на дотриманні політичних домовленностей, закріплених Універсалом національної єдності. Ми переконані, що Україна була, є і буде незалежною демократичною державою, повноправним членом Європейського Співтовариства", - йдеться у заяві.

Як відомо, у четвер у Брюсселі прем’єр Віктор Янукович заявив про неготовність України починати виконання Плану дій для здобуття членства в НАТО.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування