Тимошенко доведе "крадіжки" Клюєва, але депутати бояться трупів

Четвер, 14 вересня 2006, 22:00

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко розраховує на те, що частина депутатів із СПУ, а також Народний Рух, Християнсько-демократичний союз і група, очолювана Миколою Катеринчуком приєднаються до парламентської опозиції.

Таку думку вона висловила в ефірі 5 каналу.

"Безумовно, йдуть переговори (про перехід в опозицію). І я сподіваюся, що як мінімум група Вінського із Соцпартії буде з нами в опозиції. Я сподіваюся, що, наприклад, Рух з "Нашої України" буде з нами в опозиції. Я думаю, що і партія Стретовича і він особисто готовий до нас прийти. І група, яку очолює Катеринчук, там є Роман Князевич і ще молоді політики, що ніколи не підуть на такі незрозумілі коаліції", - сказала лідер БЮТ.

Водночас Тимошенко не назвала кількість депутатів, яких розраховує бачити в парламентській опозиції.

За словами лідера БЮТ, вона прагнутиме до того, щоб зібрати 150 народних депутатів, оскільки в такому випадку коаліція не зможе долати вето президента.

"Тоді, якщо будуть ухвалюватися в парламенті якісь ну зовсім "махрово" недемократичні рішення, які підтримає більшість, у президента залишиться право вето, якщо в опозиції зафіксується 150 депутатів", - сказала вона.

Тимошенко також не змогла сказати, скільки депутатів їй вдасться вберегти у фракції.

Водночас вона розповіла, як з її фракцією працює відповідальний за неї віце-прем'єр Андрій Клюєв.

"Він за останні півтора місяці перетягав до себе на прийом практично більшу частину депутатів нашої фракції. Він веде переговори про зраду, пропонує надзвичайні умови, перетягує у свій табір. Оце і є його співпраця з нашою фракцією", - розповіла Тимошенко.

За її словами, сім депутатів, які перейшли з її фракції в коаліцію, пройшли через Клюєва.

На запитання, чи вживатиме БЮТ правових кроків для того, щоб довести таку діяльність Клюєва, Тимошенко відповіла, що "йде робота з депутатами, які пройшли через його міцні корупційні обійми".

"Ми хочемо, щоб депутати дали свідчення на цю тему, але присутній страх у людей. Бо нікому не дає спокою, коли згадують про трупи адвокатів, бізнесменів, які знаходять в донецьких териконах", - зазначила лідер БЮТ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування