Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Партії регіонів кажуть, що обирати президента парламентом неможливо

П'ятниця, 15 вересня 2006, 11:01

Член фракції Партії регіонів Сергій Ківалов заявляє, що обирати президента парламентом неможливо.

"Ви знаєте, що це неможливо. Є Конституція - жорсткий нормативний акт, який важко змінити. Для цього потрібна політична воля і конституційна більшість. А для створення конституційної більшості необхідний час", - сказав він в інтерв'ю газеті "Известия в Украине".

На питання, чи можливо це теоретично, Ківалов відповів: "Така практика діє в Молдові. Але, судячи з європейського досвіду, президента все-таки повинен обирати народ. На практиці зустрічаються обидва варіанти".

На його думку, "необхідно прийняти нову Конституцію або Конституцію в новій редакції", тому що "сьогодні в ній є протиріччя".

"Тобто необхідно виписати статті, що не будуть суперечити одна одній. Я думаю, ми до цього все одно прийдемо. І чим раніше ми займемося розробкою нової Конституції, тим швидше ми її ухвалимо", - додав депутат.

Щодо закону про опозицію Ківалов нагадав, що "на сьогоднішній день існує два гарних законопроекти про опозицію - один від Партії регіонів, інший від БЮТ, - які, я думаю, потрібно об'єднати".

Разом з тим, він зазначив, що йому "незрозуміло, чому раптом почалися розмови, що, мовляв, на опозицію потрібно витрачати бюджетні гроші".

"Я переконаний, треба збільшувати зарплати бюджетникам, але фінансувати експертні оцінки опозиції не варто... Що стосується іншого, тіньового уряду - це нормально", - додав Ківалов.

На питання про коаліцію депутат підкреслив, що "коаліція вже існує". При цьому він звернув увагу на те, що "Наша Україна" ввійшла в уряд (причому, одержавши ключові посади), тому нарівні з усіма повною мірою несе відповідальність за подальший розвиток країни".

"Я вважаю так: ввійти в коаліцію в індивідуальному порядку - це нормально; увійти на тих умовах, що пропонує більшість, - це теж нормально; але ввійти, а потім зсередини її руйнувати - от цього ніхто робити не дозволить", - додав Ківалов.

"І ще одне: на моє глибоке переконання, взяти на себе відповідальність за діяльність уряду, що залишив після себе далеко не кращу спадщину, - це без перебільшення політична сміливість", - вважає член Партії регіонів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:22
Атеш: Одне з відділень 44 армійського корпусу ЗС РФ відмовилося атакувати Харківщину
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
Усі новини...
Реклама: