Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ще одна експертиза довела автентичність записів Мельниченка

П'ятниця, 15 вересня 2006, 12:10

Американська компанія "Бек-Тек" підтвердила автентичність фрагменту записів майора Миколи Мельниченка в кабінеті Леоніда Кучми, де екс-президент нібито дає наказ усунути журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це з парламентської трибуни заявив головний експерт компанії Дуглас Лессі.

"Ми закінчили роботу, ми вирішили всі технічні питання і ми визначили, що записи є автентичними, що вони записувалися на Toshiba (цифровий диктофон, яким Мельниченко нібито робив записи) і що ця інформація, яка була записана, не редагувалася", - сказав він.

За словами експерта, записи розмов у кабінеті Кучми компанії були надані самим Мельниченком у 2001 році.

"Ми вивчили декілька уривків записів Мельниченка, але сьогодні ми програємо лише один фрагмент запису", - сказав Лессі.

Після його слів у сесійній залі були продемонстровано уривок плівок Мельниченка, на яких Кучма нібито дає доручення колишньому міністру внутрішніх справ Юрію Кравченку "розібратися" з Гонгадзе.

"Головним завданням цього аналізу було відповісти на такі питання: чи ці записи зроблені на Toshiba, спеціальному цифровому аудіозаписувачі, чи вони автентичні, чи не має там ознак, що вони були форматовані, чи вони не редагувалися. Для цього потрібно було багато часу і зусиль", - сказав Лессі.

Він також розповів, що його компанія спеціалізується на судовому об’єктивному аналізі аудіо і відеозаписів.

"Ми аналізували записи Моніки Левінськи у справі Біла Клінтона, записи, які пов’язані з вбивством Кеннеді, замахом на президента Рональда Рейгана, записи, пов’язані з атакою снайперів на Вашингтон у 2002 – 2003 році", - сказав експерт.

За його словами, за час свого існування компанія також провела вивчення більше 25 тисяч записів у 20 тисячах справ і дала свої висновки у 360 випадках.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...