Медведька звинуватили у брехні про Мельниченка

П'ятниця, 15 вересня 2006, 12:26

Екс-генпрокурор, депутат від Партії регіонів Святослав Піскун вважає за потрібне створити в парламенті нову слідчу комісію із розслідування справи вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

"Якби депутати створили нову слідчу комісію, у новому складі, з новим головою, це б допомогло прокуратурі розслідувати цю справу", - сказав Піскун з трибуни парламенту під час слухань у справі Гонгадзе.

Він також вважає, що потрібно закінчити "всі експертизи по цій справі".

"Я був не проти міжнародної експертизи плівок Мельниченка", - додав екс-генпрокурор.

Він також зазначив, що сьогодні є всі підстави ефективно розслідувати цю справу – "є політична воля, професіонали, фахівці в МВС, Генпрокуратурі".

Водночас адвокат Андрій Федур, виступаючи з трибуни, розкритикував звіт генпрокурора Олександра Медведька у цій справі.

"Мені стало моторошно від того, що він тут розказав. Він 20 хвилин говорив і нічого не сказав по суті, але умудрився сказати суттєву неправду", - сказав Федур.

Зокрема, за його словами, Медведько сказав неправду про небажання майора Миколи Мельниченка давати свідчення у справі.

"Я знаю, що Мельниченко давав свідчення по цій справі. Більше того, він був готовий на участь у слідчому експерименті, під час якого готовий був продемонструвати, як він зробив записи (у кабінеті Кучми)", - зазначив Федур.

За словами адвоката, Генпрокуратура відмовилася це зробити.

Він також повідомив, що подавав клопотання до Апеляційного суду, в якому йде розгляд справи щодо виконавців убивства, про те, щоб допитати у цій справі високо посадовців, зокрема президента Віктора Ющенка.

За словами адвоката, суд також відмовив у цьому клопотанні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування