США не драматизують витівку Януковича

П'ятниця, 15 вересня 2006, 13:17

Держдепартамент США не драматизує подальший розвиток відносин України і НАТО в зв'язку із заявою прем'єр-міністра Віктора Януковича, що країна "має намір узяти паузу у відносинах з НАТО".

Про це заявив офіційний представник Держдепу США Шон Маккормак на брифінгу у Вашингтоні 14 вересня, повідомляє УНІАН.

"Є дві сторони у взаєминах України і НАТО. З одного боку, це цілісна організація, що поєднує різні держави з різними точками зору з приводу членства України в НАТО. З іншого боку – Україна і що вона готова зробити для розвитку подальших відносин з НАТО. Уже створена рада Україна-НАТО, що регулярно проводить засідання. Так що це вже теж свого роду взаємини країни з НАТО", – сказав Маккормак.

За словами офіційного представника Дердепу США, зараз і НАТО, і Україна повинні визначити, яким чином і як глибоко будуть розвиватися ці взаємини надалі.

"Я вважаю правильним, що новий уряд України обговорює з українцями та іншими країнами-членами НАТО це питання. Обговорення розвитку подальших відносин повинне бути вулицею з двостороннім рухом", – вважає він.

Маккормак також відзначив, що США виступають за збереження вже досягнутого рівня відносин з "відкритою Україною".

"Але Україна знаходиться в процесі демократичного переходу, і ми побачили це за останні два роки. Україна повинна сама вирішити, як комфортно вона буде просуватися у відносинах з НАТО", – резюмував офіційний представник Державного департаменту США.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Янукович під час свого візиту в Брюссель 14 вересня заявив, що Україна відкладає своє бажання приєднатися до НАТО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування