Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"1+1" зробив крок назад

П'ятниця, 15 вересня 2006, 13:28

Рішення Шевченківського райсуду Києва, яким було визнано переважне право іноземного підприємства "Інтер-Медіа" на придбання у Олександра Роднянського 70% статутного фонду телерадіокомпанії "Студія "1+1", слід вважати таким, що не набуло чинності.

Про це сказав представник інтересів Коломойського в суді, адвокат В'ячеслав Карташов, повідомляє УНІАН.

Зокрема, Апеляційний Суд Києва 14 вересня відновив термін для подачі апеляційної скарги на рішення Шевченківського райсуду Києва від 31 травня 2006 року в справі за позовом "Інтер-Медіа" до Олександра Роднянського і ТОВ "Медіа Сервісез Юкрейн".

Також вважаються такими, що не набули чинності, встановлені факти, що стосуються взаємовідносин Роднянського і Коломойського.

За словами Карташова, представники Коломойського були сповіщені про рішення Шевченківського райсуду тільки через півтора місяці після винесення даного рішення під час слухання справи щодо права власності на 70% СФ "1+1" в Печерському райсуді Києва.

Адвокат додав, що Коломойський не був залучений до участі в справі ні Шевченківським райсудом, ні сторонами процесу, проте в мотивувальній частині рішення суду як встановлений факт було згадано про те, що переговори Роднянського з Коломойським про продаж 70% СФ "1+1" не завершилися укладенням угоди.

У зв'язку з цим адвокат зазначив, що ухвалення Шевченківським райсудом рішення, що стосується прав Коломойського, без залучення його самого, є грубим порушенням ряду норм ЦПК України і дає всі підстави Коломойському оскаржити у встановленому законом порядку даний вирок.

Карташов висловив припущення, що метою подачі позову "Інтер-Медіа" в Шевченківський райсуд було перешкоджання об'єктивному розгляду справи, що перебувала в провадженні Печерського райсуду.

Одним із доказів цього, на думку адвоката, може слугувати той факт, що адвокати однієї й тієї ж юридичної компанії в цьому процесі представляють інтереси як позивача, так і третьої сторони – телеканалу "1+1", виступаючої на стороні відповідача.

"У даному випадку, беручи до уваги той ступінь кооперації, який мав місце також між представниками "Інтер-Медії" і Роднянського в Печерському суді, можна з упевненістю стверджувати про реалізацію в Шевченківському суді елементарного, як його називають серед юристів "міжсобойчика", направленого на створення штучних перешкод об'єктивному розгляду в суді позову Коломойського", - зазначив Карташов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування