Черновецький вважає несправедливим, що його не нагородили землею

П'ятниця, 15 вересня 2006, 15:31

Мер Києва Леонід Черновецький має намір лобіювати інтереси бізнесменів.

"Переконаний, що Рада підприємців при КМДА, створення якої я підтримую, зможе лобіювати інтереси бізнесменів", - сказав він в інтерв'ю газеті "Контракти".

Також він висловив упевненість, що "підтримка підприємництва повинна бути відчутною, оскільки бізнес дуже вразливий".

"Повірте, я прекрасно знаю, про що йдеться. Я і мої колеги піддавалися принизливим адміністративним процедурам. І мені відомо, що ніхто з представників середнього бізнесу вже давно не вірить у те, що хтось із впливових чиновників - а я відношу себе до значних фігур влади - готовий до них прислухатися", - заявив мер.

При цьому Черновецький вважає, що "важливо, щоб кияни розуміли, що саме бізнес наповнює бюджет".

"Підприємців - людей непростих - не можна сприймати як якихось дійних корівок, що можуть давати багато або мало молока. Бюджет Києва харчується від "ділового молочка", я це добре розумію, а тому бізнесменів потрібно поважати", - сказав мер.

Черновецький підтвердив, що, вступивши на посаду, першим ділом затребував відомості про найбільших платників податків Києва з "метою зміцнення відносин бізнесу і влади".

"Я, дійсно, негайно навів довідки про те, хто входить до числа великих платників податків у міський бюджет, і виявив, що я в цьому списку фігурую під шістнадцятим номером", - сказав мер.

"При цьому, що дивно, за п'ятнадцять років я не одержав від міської влади жодного квадратного сантиметру землі у власність, ніколи і нічим не був заохочений. Це несправедливо", - вважає Черновецький.

За його словами, "проаналізувавши цифри бюджетних надходжень, я привласнив одному з найбільших платників податків звання почесного городянина, і сесія Київради підтвердила моє рішення, що важливо - це свідчить про те, що нова Київрада конструктивна".

"Іншим підприємцям я вручив особливі нагороди. Потім, як мені розповідали, керівники компаній показували ці нагороди закордонним партнерам, демонструючи моє особливе ставлення до хороших платників податків", - додав Черновецький.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News