Підлеглі Черновецького так знюхались, що їх не розірвати

П'ятниця, 15 вересня 2006, 17:54

Мер Києва Леонід Черновецький не готовий саджати чиновників, але попереджає, що мерію залишать три особи.

"Є зовсім дивні випадки, коли на Хрещатику квадратний метр торговельної площі здається в оренду за 90 коп. на місяць. Це за реальної його вартості – 100 доларів!", - сказав він в інтерв'ю газеті "Контракти".

"Зараз ми повільно, але вірно починаємо переукладати всі ці договори. Повільно, тому що я не готовий нікого саджати у в'язницю. Це суперечить моїй ідеології", - зазначив Черновецький.

"Хоча мені відомо, що всі ці орендні схеми контролювали три особи, але вони просто залишать мерію - я б не хотів бути причетним до того, щоб ця трійка гнила в тюремних камерах", - додав мер.

За словами Черновецького, ці люди "зв'язані з багатьма з тих, хто приймає схожі рішення на більш високому рівні", і він "попросив цих трьох чиновників написати заяви про звільнення за власним бажанням".

Мер зазначив, що "у його підпорядкуванні десятки, якщо не сотні тисяч чиновників різного рівня, що при потуранні минулої влади давним-давно знюхалися таким чином, що розірвати їхні порочні зв'язки досить складно".

"Навіть нові люди, потрапляючи в їхнє коло, поступово піддаються впливу негідників", - стверджує мер. При цьому він зазначив, що "кадрова політика столичної держадміністрації (у тому числі і на районному рівні) буде спрямована на пошук мотивованих, працездатних, розумних, добрих начальників та їхніх заступників".

"Добрих до людей, твердих і непримиренних до всіх проявів корупції... На створення команди підуть роки - це я знаю із досвіду управління Правекс-Банком. Підбір чесних і мотивованих людей - складне, дуже складне заняття", - додав він.

На питання, що може мотивувати чиновника, крім хабаря, Черновецький відповів: "Владні повноваження! Влада солодка сама по собі, і це повинні відчувати ті, хто хоче працювати поруч із мною".

"Якщо, розмовляючи з людиною, я відчуваю, що влада для неї несуттєва, то мені з нею не по дорозі - ніякі гроші не замінять їй відчуття насолоди свободи в прийнятті рішень", - сказав мер.

"Хоча гроші, звичайно, важливий мотиваційний фактор. Не дарма в контрактах багатьох нових керівників, що приймають рішення, ми зафіксували пункт, відповідно до якого вони будуть одержувати 10% від створюваного ними прибутку", - додав він.

На уточнення, який прибуток створюють чиновники, Черновецький сказав, що "це тема окремої розмови".

"Думаю, що найближчим часом у столичній мерії з'являться легально розбагатілі люди. Не за рахунок приватизації або землевідведення - це в принципі неприпустимо, а за рахунок високої зарплати, з якої вони будуть платити податки", - додав мер.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування