Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США не повертали Україні гроші Лазаренка

П'ятниця, 15 вересня 2006, 18:12

Керівник управління міжнародних операцій ФБР Томас Фуентес не заявляв, що США повернули Україні гроші, привласнені її екс-прем’єром Павлом Лазаренком.

Як йдеться у повідомленні прес-служби посольства США, під час брифінгу у Вашингтоні Фуентес вказав "на намагання США повертати незаконно здобуті кошти тим особам і державам, які постраждали в цих випадках".

"Це робиться через ретельно регламентовану судову процедуру США з цивільної конфіскації. Фуентес згадав справу Лазаренка як приклад справи, яка потенційно може привести до такого роду реституції, і сказав, що усі гроші, які США змогли б зібрати в результаті судових процедур з конфіскації, були б повернені Україні", - сказано у повідомленні.

Як стверджує прес-служба, Фуентес не казав, що США вже відправили в Україну кошти, конфісковані у справі Лазаренка, "а сказав лише, що існує можливість, що так станеться".

Як відомо, у п’ятницю вранці Обком з посиланням на ІТАР-ТАРС повідомив, що Фуентес заявив про повернення Україні коштів, привласнених Лазаренком.

Водночас керівник українського бюро Інтерполу Кирило Куликов заявив, що йому про це невідомо і його відомство перевірить цю інформацію.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...