Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У справі Гонгадзе допитають 47 свідків?

П'ятниця, 15 вересня 2006, 19:17

Апеляційний суд Києва продовжить слухання справи за обвинуваченням виконавців убивства журналіста Георгія Гонгадзе 20 вересня о 10:30.

Як очікується, на наступному засіданні суд продовжить допит першого свідка у справі, головного редактора інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на засіданні в п'ятницю продовжився допит головного редактора видання, у ході якого учасники процесу поставили питання щодо діяльності "Української правди" на момент створення.

Зокрема, щодо виділення гранту посольства США в Україні в розмірі $24 тис.

Багато запитань були пов'язані з інформацією про співробітництво "Української правди" з посольством США в Україні, а також особистими контактами Гонгадзе з представниками дипломатичної установи.

Учасники процесу також цікавилися у Притули обставинами зникнення журналіста, виявлення його тіла в Таращанському лісі Київської області, проведення експертиз знайденого тіла, аргументацією одержання довідки про смерть журналіста Притулою.

Мова також ішла про передачу фрагментів тіла для експертизи парламентській комісії, створеній на той момент, і альтернативне дослідження фрагментів у Німеччині, ініційоване "Українською правдою".

Представник у суді інтересів удови журналіста Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко відзначила, що в обвинувачувальному висновку значаться 47 свідків.

"Це не є вичерпним списком. Тобто свідків може бути більше", - сказала вона.

За її словами, усі свідки будуть викликатися "тематично". Спочатку будуть допитані свідки-друзі і колеги Гонгадзе.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування