Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО ЗРОБИВ ЯНУКОВИЧУ ПЕРШЕ КИТАЙСЬКЕ ПОПЕРЕДЖЕННЯ

П'ятниця, 15 вересня 2006, 19:28

Президент Віктор Ющенко стурбований заявами прем’єра Віктора Януковича щодо перспектив вступу України до НАТО, зробленими ним у Брюсселі.

"На жаль, сьогодні мені як президенту доводиться говорити про те, що у діяльності новопризначеного уряду та коаліційної більшості визріли ознаки дій, які, чесно кажучи, викликають стурбованість", - сказав він журналістам у п’ятницю після зустрічі з Януковичем.

За словами президента, він запросив на зустріч прем’єра, щоб "довести перше політичне застереження стосовно дій окремих політиків в українській владі, які ведуть до порушення Універсалу та досягнутих конституційних домовленостей".

Ющенко також упевнений, що позиція стосовно неготовності України приєднатися до плану дій щодо членства в НАТО помилкова і не відповідає національним інтересам.

"Я прийняв до уваги, що його (прем'єра) позиція, позиція його політичної сили (Партія регіонів) є незмінною щодо реалізації основ закону про національну безпеку й інтеграцію України в європейські і євроатлантичні структури, включаючи пряме членство. Переконаний, що аргументація, що, по суті, носить внутрішній характер неініціювання цього питання, як того вимагає план дій (щодо членства в НАТО), є точкою зору помилковою, котра не відповідає національним інтересам, і її треба виправляти", - сказав президент.

Водночас президент завірив, що, незважаючи на заяви Януковича, Україна й надалі залишиться вірною своїм євроатлантичним прагненням.

"Переконаний, що основою зовнішньополітичного курсу, як повноправного членства в ЄС, так і в оборонному союзі, ці пріоритети незмінні, за яких не будуть загублено жодного тижня відповідних темпів", - заявив президент.

Крім того, в розмові з прем’єром Ющенко висловив своє незадоволення проектом Держбюджету на 2007 рік, представленим урядом.

За його словами, зараз спостерігаються загрозливі тенденції в соціально-економічній сфері і ревізія надбань помаранчевої влади.

Ющенко також висловив своє незадоволення процесом формування коаліції, що, на його думку, гальмується навмисне.

Українська правда, Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування