Ющенко думає, що Янукович ускладнює діалог з бізнесом

П'ятниця, 15 вересня 2006, 21:19

Президент Віктор Ющенко доручив Генпрокуратурі протягом 10 днів перевірити ситуацію, що виникла в серпні щодо компенсації ПДВ.

На брифінгу в Києві в п'ятницю президент відзначив, що ділові кола справедливо обурені ситуацією, пов'язаною з компенсацією ПДВ у різних регіонах України.

"Ми почали повертатися до практики, що два роки вже була, яка породила недовіру бізнесу до влади", - сказав Ющенко.

Він відзначив, що загальний план відшкодування ПДВ в Україні виконаний на 76%, а по регіонах компенсація склала: у Криму - 130%, у Луганській - 130%, у Донецькій - 221%, у Волинській - 2,7%, у Київській області - 6%.

"Я дав доручення генеральному прокурору протягом 10 днів перевірити всі ці обставини того, чому порушений державний закон про бюджет, що в основі цих дій було закладено, і створити механізм моніторингу, який би виключив проведення такої політики податковою адміністрацією в майбутні місяці", - сказав Ющенко.

Ющенко також розкритикував проект бюджету на 2007 рік у частині оподатковування.

"Бюджет 2007 року не має жодних ознак щодо зниження податкового навантаження", - сказав президент.

За його словами, така ситуація ускладнює діалог влади з бізнесом.

Ющенко заявив, що вважає "незрозумілими" положення проекту держбюджету, згідно з яким "мільярдні суми капітальних вкладень" концентруються "у центрі", той час коли мова йде про підвищення повноважень, у тому числі і фінансових, місцевих органів влади.

"Це є ручним керуванням, яке потім буде і формувати корупцію, непрозорі підходи", - сказав він.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування