Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мирослава Гонгадзе знає, що Мельниченко тримається за плівки, як за "соломинку"

П'ятниця, 15 вересня 2006, 22:00

Вдова журналіста Георгія Гонгадзе заявляє, що ніколи не забороняла екс-майору Миколі Мельниченку надавати плівки записів, зроблених ним в кабінеті Леоніда Кучми, Генпрокуратурі.

"Я нічого не забороняла Мельниченку, я не маю права. Я про це заявила в суді. Якщо він має докази, він має їх надати", - сказала Мирослава в ефірі 5 каналу.

На питання, чому, на її думку, Мельниченко не передає свої плівки доГПУ, вона відповіла:

"Він, можливо, боїться просто втратити ці докази. Є ризик того, що його звинуватять у розголошенні державної таємниці і у кримінальному злочині – записі у кабінеті президента. Він тримається за свої докази, як за останню соломинку, це нормально".

Водночас Мирослава наголосила на необхідності проведення міжнародної експертизи, яка б встановила ідентичність цих плівок.

"Я неодноразово заявляла, що має бути проведена міжнародна експертиза, і бажано, щоб це сталося у США чи в Європі... Я розмовляла з юридичним атташе американського посольства, він підтвердив готовність провести таку експертизу", - сказала вдова Гонгадзе.

Вона також заявила, що не задоволена результатами розслідування справи вбивства її чоловіка, водночас вважає, що судовий процес над виконавцями цього злочину, що відбувається зараз в Апеляційному суді Києва, "є принципово важливим".

"Принаймні ми можемо поставити крапку в частині цього злочину. Я все ж таки ще сподіваюся, що саме в цьому процесі ми зможемо допитати політиків, і, можливо, пана Мороза, і, можливо, пана Мельниченка. Тобто у нас такий шанс є і я думаю, що треба його використовувати", - сказала Мирослава.

Водночас вона висловила сумнів у тому, що парламентська слідча комісія у справі Гонгадзе зможе досягти якихось результатів.

"Навіть якщо буде створена нова комісія у парламенті, вона все одно не дасть жодних результатів. Президент Ющенко не розуміє діяльності цих комісій, він вважає це політичними органами", - сказала вдова журналіста.

Вона також скептично висловилася на рахунок проведення парламентських слухань у цій справі, які, на її думку, "відбуваються тільки у річницю зникнення Гонгадзе, або коли потрібно згадати цю справу, або відмити свій імідж".

"Зараз влада змінилася і мала би бути політична воля для того, щоб провести ефективне розслідування, але я цієї політичної волі не бачу і все ж таки остерігаюся, що докази, які він (Мельниченко) має... є ризик, що вони можуть бути знищені", - додала Мирослава.

Як відомо, раніше генпрокурор Олександр Медведько заявляв, що ГПУ не може долучити плівки Мельниченка до розслідування справи, бо сам екс-майор не погоджується їх віддати через нібито заборону збоку Мирослави Гонгадзе.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування