Мороз прийшов на реквієм по Гонгадзе з партійними прапорами

Субота, 16 вересня 2006, 11:28

У Таращі Київської області розпочався мітинг-реквієм пам'яті загиблого журналіста Георгія Гонгадзе.

На мітингу присутні голова Верховної Ради Олександр Мороз, міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, губернатор Київщини Віра Ульянченко, голова Фонду держмайна Валентина Семенюк та інші високопосадовці.

Серед присутніх також екс-майор Микола Мельниченко та депутат Партії регіонів Ганна Герман. Загалом на мітингу присутні близько 200 людей.

Як наголосив під час своєї промови спікер Олександр Мороз, "ані парламентські слухання у п’ятницю, ані мітинг-реквієм у суботу не були і не мають бути політичними акціями".

"Це подія, яка сколихнула Україну, це не має бути політична кон’юнктура. Це має бути за покликом душі людей, яким не байдужа доля України", - сказав він.

Мороз зазначив, що він вже прочитав декілька публікацій, в яких слухання у п’ятницю називалися акціями на користь деяких політичних сил.

"Якщо хтось хоче бачити в тому кон’юнктуру, то хочу сказати, що йдеться тут про кон’юнктуру з боку самого журналіста. Бо такий журналіст ніколи не повторить шлях Георгія Гонгадзе, бо звик завжди лягати під владу, під кон’юнктуру, під вигоду або щось інше", - сказав Мороз, закликавши журналістів завжди обстоювати правду.

Високопосадовці поклали до меморіалу Гонгадзе вінки. Після цього біля пам'ятнику було справлено заупокійну службу.

Попри те, що акція є неполітичною, можна побачити прапори деяких політичних сил.

Так, люди тримають прапори партії "Батьківщина", Української народної партії, але найбільша кількість прапорів Соцпартії. Також деякі тримають національні прапори України.

Як відомо, 16 вересня виповнюється 6 років із дня зникнення засновника "Української правди".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування