Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БАЛОГА СКАЗАВ ЯНУКОВИЧУ, ЩОБ ВІН ВИКОНУВАВ ЗАКОН

Субота, 16 вересня 2006, 13:13

Новий глава секретаріату президента Віктор Балога заявляє, що зовнішній курс України залишається незмінний і прем’єру Віктору Януковичу доведеться його виконувати.

"Зовнішній курс залишається незмінним. За конституцією, це прерогатива президента", - сказав Балога на брифінгу в секретаріаті.

"Курс України на європейську інтеграцію зафіксований у законах, за які голосувала Партія регіонів. І Віктор Янукович як прем’єр і лідер партії має виконувати вимоги закону", - повідомив Балога.

"Сподіваюся, що у майбутньому не буде відхилень, яке мало місце під час поїздки до Брюсселю, і що ми будемо дотримуватися пунктів Універсалу", - додав Балога.

Водночас екс-глава секретаріату Олег Рибачук сказав, що заява Януковича в Брюсселі дезавуйована.

"Були заяви міністра закордонних справ, міністра оборони, і ця заява (Януковича) дезавуйована", - сказав Рибачук, додавши, що також і президент Ющенко у виступі в п’ятницю наголосив на незмінності курсу України.

"Думаю, світ почув вчорашню заяву президента", - сказав він.

Рибачук також спростував думку, що Янукович своєю заявою завадив Україні отримати "позитивний сигнал" під час самміту НАТО в Ризі про приєднання до Плану дій для здобуття членства в НАТО.

"Навіть якби Янукович приїхав у Брюссель у формі головнокомандувача НАТО і сказав, що все життя мріяв бути в НАТО, на Ризькому самміті рішення не було би прийнято. Тому що багато європейських країнах не вірять заявам", - сказав Рибачук.

"Прем’єр здавав (у Брюсселі) екзамен, що у нього слово не розходиться з ділом. І тут висновки зроблені", - додав Рибачук.

Він також повідомив, що наступного тижня має відбутися засідання Ради нацбезпеки, де розглянуть питання НАТО, а також кримську проблематику.

Рибачук сказав, що не знає, хто буде призначений секретарем Радбезу, оскільки указ про це не підписано.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...