Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Морозу сподобалось, як Янукович не пішов у НАТО

Субота, 16 вересня 2006, 14:01

Голова Верховної Ради Олександр Мороз вважає, що заяви, зроблені прем’єром Віктором Януковичем в Брюсселі відповідають положенням Універсалу національної єдності.

Так він прокоментував питання, чи не вплине заява Януковича щодо неготовності України приєднатися до плану дій щодо членства в НАТО на входження "Нашої України" до парламентської коаліції.

"У мене інколи виникає підозра, що декому мулько від того, що "Наша Україна" може ввійти в коаліцію, і він шукає будь-який привід. Висловлювання Віктора Януковича в Брюсселі буква в букву відповідають формулюванням Універсалу", - сказав він.

За словами Мороза, у Брюсселі Янукович наголошував, що розуміє необхідність співпраці і буде сприяти співпраці між Україною та НАТО. "І ніхто від того не відмовляється", - сказав він.

Також, на думку Мороза, Янукович був правий у заявах щодо вступу в НАТО, сказавши, що "треба зважати на думку народу".

За словами Мороза, на сьогоднішній день проведення референдуму показало б негативне ставлення українського народу до НАТО, Оскільки вступ до Альянсу за соціологічними опитуваннями підтримує незначна кількість населення, що, на думку Мороза, "розколе суспільство".

Коментуючи процес підписання коаліційної угоди, Мороз висловив думку, що процес затягується "через суб’єктивні речі".

"Справа в тому, що угода про створення коаліції у форматі Партії регіонів і "Нашої України" парафована обома сторонами", - сказав він.

За словами Мороза, та угода була покладена в основу документу, який підписали учасники коаліції демократичних сил, а також в основу угоди антикризової коаліції.

"В чому проблема? Чому не можна до того, що вже підписано, ще раз поставити свій підпис?", - сказав Мороз.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування