Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Згадуючи Гонгадзе, Мельниченко радів і майже плакав

Субота, 16 вересня 2006, 14:38

Народний депутат Тарас Чорновіл вважає, що вбивцями Георгія Гонгадзе є ті самі люди, які вбили його батька В’ячеслава Чорновола.

Таке переконання він в черговий раз висловив у суботу під час мітингу-реквієму пам'яті Гонгадзе.

Чорновіл нагадав, що коли за півтора роки до загибелі журналіста загинув В’ячеслав Чорновіл, "стала зрозумілою загроза системи для суспільства".

"Ця кривава машина почала працювати на знищення усіх, хто думав по-іншому, тому ми самі разом [суспільство] винні в тому, що дали можливість вбити Гонгадзе", - сказав він.

Водночас присутній на мітингу майор держохорони Микола Мельниченко під час своєї промови заявив, що хоча особисто й не знав Гонгадзе, але оприлюднив свої записи "бо знав, що так далі жити не можна".

"Коли я працював в адміністрації президента, я просто задихався, я шукав вихід, яким чином можна спростувати ту брехню, яка там говорилася", - сказав він.

Мельниченко також пообіцяв довести до кінця свою участь у розслідуванні справи. "Я пройшов великий шлях, я офіцер і я буду йти до кінця, чого б мені це не коштувало", - сказав він.

На початку своєї промови Мельниченко зазначив, що сам народився в Київській області і "дуже радий з того, що знаходиться саме тут".

Один раз свою промову Мельниченко перервав, схлипнувши, і сказав, що дуже хвилюється.

У свою чергу народний депутат Ганна Герман, виступаючи від імені "колег-журналістів", сказала, що Гонгадзе "не міг жити як раб, а суспільство, в якому він жив, було рабським". "Він просто був вільний журналіст і його смерть в цьому суспільстві - закономірний процес", - сказала Герман.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування