Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз поставив Ющенку ультиматум

Неділя, 17 вересня 2006, 16:38

Голова Верховної Ради Олександр Мороз не виключає, що підпише закон про тимчасові слідчі комісії самостійно, якщо президент Віктор Ющенко відмовиться це зробити.

Про це Мороз заявив в інтерв'ю журналістам у неділю у Вінниці.

Він повідомив, що в нього відбулася "відверта" розмова з Ющенком на цю тему, і він проінформував його про право спікера підписувати закони, який президент не підписує після подолання депутатами вето.

"Я сказав йому відверто: Віктор Андрійович, я не хочу починати таку традицію, тому, будь ласка, я ще раз направляю обґрунтування, чому треба підписати цей закон", - сказав спікер.

Відповідні обґрунтування спікер направив у секретаріат кілька днів тому.

Він повідомив, що зауваження, які "готували президентові представники секретаріату", стосуються тих функцій слідчих комісій, що відносяться до повноважень спеціального прокурора, слідчого, а також процедури імпічменту.

"Але в іншому проекті закону про президента, так чи інакше, виписана ця процедура. Я сподіваюся найближчим часом зустрітися з президентом, щоб ще раз порадитися з цього приводу, і він підпише цей закон", - підкреслив він.

"Інакше будемо прибігати до інших правових рішень", - сказав Мороз.

Як повідомлялося, 16 березня парламент прийняв у новій редакції закон про тимчасові слідчі комісії, спеціальні тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради з урахуванням усіх пропозицій президента.

Перед цим, 14 березня президент повернув зі своїми пропозиціями для повторного розгляду Верховною Радою закон про тимчасові слідчі комісії, прийнятий парламентом 23 лютого 2006 року з частковим урахуванням пропозицій президента України до попередньої його редакції від 19 січня 2006 року.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування