Щоб побачити ікону Ющенка, треба їхати до Одеси

Неділя, 17 вересня 2006, 20:54

Президент Віктор Ющенко закликає керівництво Одеської області активніше використовувати її транспортний потенціал.

В інтерв’ю журналістам у Болграді Одеської області він відзначив, що цьому сприяє унікальне розташування Одеського краю, повідомляє прес-служба президента.

Ющенко також зазначив, що у своїх рішеннях місцева влада має бути "більш динамічною", адже йдеться про довіру до неї з боку інвесторів та їхню зацікавленість в участі у значних проектах.

Президент нагадав, що саме перепони з боку бюрократів від влади призвели до закриття багатьох проектів у Одеському регіоні.

Ющенко відзначив, що сьогодні в регіоні склалася позитивна ситуація, коли між обласною Радою та обласною держадміністрацією сформувався альянс партнерських політичних відносин.

У Болграді президент взяв участь в урочистій церемонії відкриття фестивалю національних культур "Наша Бессарабія".

Він висловив переконання, що збереження своїх історичних та культурних традицій сьогодні є серйозним тестом як для політиків, так і для представників центральної та місцевої влади.

Після урочистого відкриття фестивалю Ющенко переглянув театралізоване дійство та концертну програму.

У Болграді він також відвідав Спасо-Преображенський собор Української Православної Церкви (Московський Патріархат). Президент відзначив, що вважає собор одним із найкращих в Україні та подарував храмові старовинну ікону.

Пізніше Ющенко також переглянув оперу "Запорожець за Дунаєм" Семена Гулака-Артемовського, постановка якої відбулася просто неба на березі Дунаю поблизу фортеці Ізмаїл.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування