Симоненко вирішив, що партія Ющенка хоче обирати президента парламентом

Понеділок, 18 вересня 2006, 11:13

Лідер Компартії Петро Симоненко вважає, що "Наша Україна" також зацікавлена в тому, щоб президента обирав парламент.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Известия в Украине", опублікованому в понеділок.

"У нашому варіанті політичної реформи пропонувалося обрання президента парламентом ще в 2004 році. А зараз саме "НУ" педалює цю тему, оскільки вони розуміють, що Ющенка другий раз народ президентом не обере", - сказав Симоненко.

На його думку "Наша Україна" згодна навіть для того, щоб президент був просто "англійською королевою".

"Їм важливо одне — щоб президент був їхнім. Тобто почасти залишити повноваження і регалії президентської влади, щоб зберегти хоч залишки народних симпатій", - пояснив Симоненко.

Він також вважає, що для внесення подібних змін до Конституції, вони "знайдуть" 300 голосів.

"Визначена частина фракції "НУ", відсотків 50, буде мати стійкі контакти з коаліцією в плані узгодження позицій з тих або інших законодавчих актів. Плюс деконструктивна політика БЮТ підштовхне ще 20—30 депутатів у ряди коаліції. У підсумку саме виходить за 300 голосів", - сказав він.

Стосуючись теми створення широкої коаліції, Симоненко звинуватив "Нашу Україну" в тому, що переговорний процес цей блок використовує "для тиску на антикризову коаліцію і політичний шантаж з використанням імені президента".

"Щоб збанкрутілі партійні бонзи "НУ" не випали із системи прийняття державних рішень, формування і розподілу коштів держбюджету", - пояснив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News