Тимошенко хоче, щоб Янукович припинив допомагати Ахметову

Понеділок, 18 вересня 2006, 13:19

Блок Юлії Тимошенко пропонує уряду скасувати необґрунтоване підвищення тарифів на газ для населення, а також припинити діяльність на газовому ринку України компанії РосУкрЕнерго.

Про це йдеться у висновках експертів БЮТ щодо ситуації на ринку газу, озвучених Юлією Тимошенко на брифінгу в понеділок.

За її словами, також БЮТ пропонує повернутися до виконання прямих міжурядових угод щодо постачання газу між Україною, Туркменістаном, Росією, Казахстаном та Узбекистаном.

Крім цього, як зазначила лідерка БЮТ, фракція вимагає "ліквідувати подвійні стандарти в політиці газопостачання і усунути преференції для комерційних структур, що незаконно користуються урядовою протекцією".

"Йдеться, зокрема, про надання урядом Януковича компанії "Систем Кепітал Менеджмент", за якою стоїть Ринат Ахметов, права на імпорт газу в Україну за пільговими цінами в обсязі 2 млрд. куб. м.", - сказала вона.

Також, за словами Тимошенко, фракція пропонує терміново ухвалити закон, підготовлений депутатами БЮТ, щодо заборони конфіскації житла за борги за житлово-комунальні послуги для населення.

"Доки урядом України не будуть вжиті запропоновані нами заходи з нормалізації ситуації із тарифами на комунальні послуги, населення України буде обслуговувати тіньовий сектор економіки", - сказала вона.

Коментуючи результати засідання погоджувальної ради в понеділок, Тимошенко зазначила, що лідери депутатських фракцій не змінили свого ставлення щодо надання права опозиції створити спеціальну слідчу комісії з питань цін на газ.

"Не було зроблено жодних кроків щодо відновлення конституційності і надання права опозиції створювати 150 голосами спеціальні слідчі комісії і дочекатися виконання конституційних норм вже практично неможливо", - сказала вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування