Пинзеник лякає скороченням зарплат і "відкатами"

Понеділок, 18 вересня 2006, 14:21

Задекларований урядом курс на оптимізацію соціальних видатків Держбюджету є не що інше, як скорочення цих видатків, вважає екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник.

"Прикриваючись сьогодні тезами про спрямування бюджетних коштів на розвиток економіки, насправді планується широкомасштабне викачування державних грошей на потреби окремих підприємств, наближених до влади, та відродження сумно відомої системи "відкатів", - цитує слова Пинзеника прес-служба ПРП.

Екс-міністр також прогнозує, що "за планів нового уряду розвивати бізнес для обраних коштами бюджетників" буде скорочено соціальну складову Держбюджету.

"Тривогу викликає вже той факт, що кожен лікар і вчитель недоотримає в кінці року до 80 гривень - новий уряд, не вносячи змін до Бюджету, запланував не піднімати у грудні цього року мінімальну зарплату до 400 гривень, як це було затверджено Законом про Державний бюджет на 2006 рік", - сказано у заяві.

Коментуючи звинувачення з боку Міністерства фінансів на адресу урядів Юлії Тимошенко та Юрія Єханурова у фінансуванні видатків держбюджету, зокрема, від коштів від приватизації "Криворіжсталі", Пинзеник зазначив:

"У цьому зв’язку слід нагадати, що за попереднього урядування Януковича-Азарова "Криворіжсталь" було приватизовано за 4 мільярди гривень, тобто, простіше кажучи, подаровано".

За його словами, повторний продаж "Криворіжсталі" забезпечив підняття соціальних виплат – зарплат, пенсій і стипендій.

"Якщо це називається "проїданням", то для чого тоді існує державний бюджет – хіба не для державної підтримки тих, хто насамперед її потребує?", - зазначає Пинзеник.

"Для окремих "професіоналів" з нового керівництва Міністерства, поясню – у всьому світі дефіцит бюджету покривається або за рахунок приватизації, або за рахунок накопичення боргів", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування