Янукович "зацементує" ціни на газ спеціальним законом?

Понеділок, 18 вересня 2006, 18:05

Уряд завершує розробку законопроекту, який унеможливить необґрунтоване підвищення цін і тарифів на газ, а також визначить обов'язкові компенсації населенню в разі економічно обґрунтованого підвищення.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Кабінету міністрів.

"Уже 30 серпня Кабмін затвердив план невідкладних заходів щодо подолання кризових явищ в економіці та соціальній сфері. Чільне місце в ньому займають заходи з виправлення критичної ситуації у паливно-енергетичному комплексі", - зазначається в документі.

У повідомленні стверджується, що "сьогодні практично створено необхідні енергетичні запаси, житлово-комунальне господарство прискореними темпами готується до зимового періоду".

"Для компенсації можливого подорожчання енергоносіїв у проекті бюджету на 2007 рік передбачено стабілізаційний фонд розміром у 3 млрд. грн. Також на попередження та ліквідацію аварійних станів у ЖКГ передбачено 1 млрд. грн.", - додається у документі.

Прес-служба зазначає, що "в той же час політичні сили, які ще вчора здійснювали внутрішню і зовнішню політику держави, тобто, несуть безпосередню відповідальність за доведення економіки до кризового стану, розгорнули кампанію політичних спекуляцій з приводу підвищення цін на газ і тарифів для населення".

"Ці самі люди не протестували, коли уряд Тимошенко 2005 року зробив усе, щоб довести до розриву надзвичайно вигідних угод на постачання газу з Росією і Туркменістаном", - йдеться у заяві.

"Вони не соромлячись обдурювали і обдурюють людей, нібито газу власного видобутку в Україні вистачить для побутових і комунальних потреб", - зазначається у документі.

"Ці ж люди, захоплені зліплюванням "помаранчевої коаліції" красномовно промовчали, коли уряд Єханурова двічі (рішеннями у березні і червні) підвищував ціни на газ та електроенергію, а відповідно зростали й тарифи для населення", - додається у повідомленні.

"І тепер ці збанкрутілі політики дозволяють собі обурюватися станом справ і перейматися скрутою наших людей. То це ж ваших рук справа, пані та панове", - заявляє прес-служба Кабміну.

"Звертатися до моральності таких політиків марно. Але дезінформувати суспільство їм не вдасться. Уряд має твердий намір працювати відкрито для людей і крок за кроком покращувати соціально-економічний стан нашої країни", - зазначається у документі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування