Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Свідок у справі вибуху на стадіоні "Шахтар" назвав його організаторів

Вівторок, 19 вересня 2006, 09:15

У Донецьку в суді у справі про вибух на стадіоні "Шахтар" свідок Вадим Болотських "частково погодився", що в ході слідства його примусили брехати.

Суд у справі про вибух на стадіоні "Шахтар", у результаті якого 15 жовтня 1995 року був убитий президент ФК "Шахтар" Олександр Брагін, поновився після тримісячної перерви, повідомляє УНІАН.

Підсудним у даній справі є колишній майор міліції Вячеслав Синенко, обвинувачений у співучасті в організації вибуху.

Свідок Болотських, раніше засуджений до довічного ув’язнення за скоєння низки злочинів, і зараз відбуває покарання.

Болотських докладно розповів суду, що вибух на стадіоні "Шахтар" організували люди на прізвище Кушнір і Рябін, а здійснили Андрій Акулов та Ігор Філіппенко.

Болотських підкреслив, що сам він у момент вибуху на стадіоні не був присутній, а про подробиці підготовки вибуху дізнався від його організаторів і виконавців.

Свідок також підтвердив, що чув від організаторів злочину про якогось майора міліції, завданням якого було прикривати відхід безпосереднього виконавця, переодягнутого у форму співробітника міліції, від місця злочину після вибуху.

Після допиту свідка, Синенко заявив суду, що його справа сфальсифікована і щодо нього "виконується замовлення".

На завершення засідання суд зачитав рапорт міліції про неможливість доставити на засідання декілька свідків через їх відсутність за місцем проживання.

Представник звинувачення, адвокат підсудного і сам підсудний висловили суду думку, що міліція повинна повторити примусовий привід у суд свідків.

Наступне судове засідання у даній справі призначено на 6 листопада 2006 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування