Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Криму висадилися військові з НАТО

Вівторок, 19 вересня 2006, 11:13

У вівторок в Севастополі на базі Військово-морського інституту ім. П.С. Нахімова розпочинається командно-штабне комп'ютерне навчання в рамках програми НАТО "Партнерство заради миру" "Кооператив Марлін – 2006".

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на управління прес-служби Міністерства оборони.

За їх інформацією, до навчання залучено військовослужбовців з восьми країн-членів НАТО - Болгарії, Канади, Німеччини, Греції, Італії, Польщі, Словенії і Туреччини, шести країн-учасниць програми НАТО "Партнерство заради миру" - Албанії, Азербайджану, Росії, України, Хорватії, та Фінляндії, а також двох країн Середземноморського діалогу - Алжиру та Ізраїлю.

Крім того, як спостерігачі на навчаннях будуть присутні представники двох країн Стамбульської ініціативи в галузі співробітництва - Катару та Об'єднаних Арабських Еміратів.

Загальне керівництво навчанням "Кооператив Марлін-2006" здійснюватиме командувач компонентом Об'єднаних ВМС НАТО в Нортвуді (Велика Британія) адмірал сер Джеймс Бернелл-Наджент.

Країни-члени НАТО на "Кооператив Марлін – 2006" будуть в основному представлені інструкторами, а група військовослужбовців із країн-учасниць програми НАТО "Партнерство заради миру" складається з більш ніж 50 учасників.

Мета проведення навчання полягає у відпрацюванні оперативної сумісності країн-членів НАТО з країнами-партнерами.

Зокрема, за допомогою комп'ютерних технологій відпрацьовуватимуться питання безпеки на підводних човнах, кораблях, літаках і вертольотах, пошуку й порятунку аварійного підводного човна, організації заправляння пальним у морі, евакуації цивільних осіб у порту, безпеці стоянок кораблів і суден на місцях базування і на переході морем.

Як зазначили в Міноборони, військова техніка та озброєння під час проведення навчання задіяні не будуть.

Командно-штабне комп'ютерне навчання "Кооператив Марлін – 2006" триватиме до 28 вересня.

Як відомо, влітку заплановані військові вчення не відбулися через протести місцевого населення Криму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування