Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича пояснили, яких батьків і за скільки збираються ігнорувати

Вівторок, 19 вересня 2006, 11:33

У проекті Держбюджету на 2007 рік збільшуються кошти, які будуть спрямовані на виплату одноразової допомоги при народженні дитини.

Про це заявив заступник міністра фінансів Сергій Рибак, повідомляє прес-служба Мінфіну.

За прогнозними розрахунками, кількість дітей, що народяться у 2007 році, становитиме 453,8 тис. осіб. Тож у Держбюджеті на 2007 рік на виплату допомоги при народженні дитини враховано 3,9 млрд. грн., що на 0,4 млрд. грн. або на 10,4 % більше, ніж у поточному році.

За словами Рибака, ніяких обмежень щодо розміру допомоги при народженні дитини держбюджет-2007 не передбачає. Вона, як і цього року, складе 8,5 тисяч гривень.

Водночас, надаватиметься така допомога громадянам, які "справді її потребують". Якщо середньомісячний (за останні півроку) сукупний дохід сім'ї, у складі якої на утриманні знаходяться до двох непрацездатних осіб – це мати, що народила, та дитина - перевищує 5000 грн., така родина не отримуватиме одноразову допомогу при народженні.

Якщо ж у родині до трьох непрацездатних осіб, поріг такого обмеження підвищується до 6000 грн., до чотирьох і більше непрацездатних осіб – 7000 гривень.

"Враховуючи, що за статистичними даними середньомісячний дохід у 5 тис. грн. і більше мають лише близько 5% українських сімей, переважна більшість батьків немовлят, а це 95%, що народяться у 2007 році, отримають одноразову допомогу в розмірі 8,5 тисяч гривень", - зазначив Рибак.

Виплата допомоги здійснюватиметься одноразово при народженні дитини в сумі 3400 грн., решта - протягом наступних 12 місяців рівними частинами у порядку, встановленому Кабінетом міністрів.

Тобто, враховуючи, що решта допомоги становить 5100 грн., а виплата її триватиме протягом 12 місяців, сім'я щомісячно отримуватиме 425 грн.

За словами Рибака, в наступному році виплати допомоги при народженні дитини для всіх категорій громадян здійснюватимуться не з фонду соціального страхування на випадок втрати працездатності, а безпосередньо з державного бюджету.

Загалом, у проекті Держбюджету на 2007 рік зростає у 2,7 рази обсяг коштів, який спрямовується на виплату допомоги на дітей.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...