Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зварич розповів, як його ставили в куток і били по руках

Вівторок, 19 вересня 2006, 14:02

Міністр юстиції Роман Зварич відкрив серію уроків соціально-правового захисту дітей в одній із київських середніх загальноосвітніх шкіл.

Відкриваючи урок, Зварич поцікавився в учнів 8-го класу, наскільки вони обізнані у свої правах, чи знають вони Конституцію і як поводитимуться у разі, якщо стосовно них скоюватимуться якісь порушення.

Кожному з учнів на початку уроку були роздані примірники Конституції, а також посібники, розроблені Мін’юстом, у яких міститься пам’ятка школяру щодо його прав, обов’язків і відповідальності.

Відповідаючи на запитання журналістів, міністр пояснив, що в очолюваному ним відомстві розроблена програма під назвою "Правова освіта", і ця програма уже кілька років задіяна у навчальному процесі в різних класах загальноосвітніх шкіл України.

За словами Зварича, щонайменше двічі на рік у Міністерстві юстиції відбуваються наради, метою яких є розробка інновацій до цих програм.

Проведення уроків обумовлено подіями, які відбувалися наприкінці цього навчального року у чернівецькій середній школі №27, старшокласники якої зняли на відеоплівку свої знущання над учнями молодших класів.

"У зв’язку з ситуацією, що виникла у Чернівцях, ми зрозуміли, що є певні недопрацювання з нашого боку, з боку Міністерства освіти, і тому треба було негайно реагувати на цю ситуацію", - пояснив Зварич.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи ображали його особисто в дитинстві, Зварич сказав:

"Я дуже часто попадав у такі ситуації, де доводилось викликати моїх батьків до школи. Так, мене карали і фізично, і ставили у куток, і били по руках".

При цьому він додав, що це, звичайно, було порушення прав дитини, але про це він тоді не знав.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування