Клінтон допоможе Пінчуку і донці Кучми боротися зі СНІДом

Вівторок, 19 вересня 2006, 17:32

Фонд Ініціатив Білла Клінтона, фонд Олени Франчук "АнтиСНІД" і Фонд Віктора Пінчука підписали угоду про співпрацю у сфері боротьби зі СНІДом в Україні.

Як ідеться в повідомленні фонду "АнтиСНІД", угоду було підписано в понеділок у Нью-Йорку між донькою екс-президента України Леоніда Кучми Оленою Франчук, її чоловіком Віктором Пінчуком та екс-президентом США Біллом Клінтоном.

"Завдяки підписаній угоді Україна одержить доступ до найбільш ефективних методів боротьби з епідемією й останніх напрацювань та здобутків у галузі профілактики і лікування при ВІЛ/СНІДі", - сказано у повідомленні.

Протягом п'яти років Фонд "АнтиСНІД" буде працювати з Фондом Ініціатив Клінтона по ВІЛ/СНІДу над проектом, спрямованим на зниження темпів приросту нових випадків ВІЛ/СНІДу, лікування і підтримку Віл-позитивних і хворих на СНІД українців.

Відповідно до повідомлення, внесок Фонду "АнтиСНІД" і Фонду Пінчука складе 2,5 мільйони доларів США.

"Я дуже задоволений, що ми зможемо приступити до спільної роботи з Фондом Олени Франчук "АнтиСНІД" і Фондом Віктора Пінчука. Ця робота буде спрямована на посилення профілактики ВІЛ/СНІДу, розширення доступу до лікування і піклування про людей, які живуть із ВІЛ в Україні", - сказав Клінтон після підписання угоди.

"Завдяки отриманій підтримці ми зможемо значно збільшити кількість людей, які зможуть одержати необхідні їм медичні послуги. Я радий нашому партнерству", - відзначив він.

Водночас Франчук відзначила, що Фонд Ініціатив Клінтона по ВІЛ/СНІДу "змінив ситуацію в галузі лікування і підтримки людей, що живуть із ВІЛ/СНІДом, у багатьох країнах світу".

"Я упевнена, що наша співпраця принесе користь Україні. Для мого фонду це партнерство означає розширення нашої діяльності. Зараз для того, щоб змінити ситуацію зі СНІДом, Україні необхідні кращий міжнародний досвід і новітні розробки у боротьбі з епідемією", - сказала вона.

Проект розрахований на п'ять років. Перший рік основні заходи будуть зосереджені в Дніпропетровській області, після чого позитивний досвід буде розповсюджений на інші регіони України.

Серед основних завдань проекту: розширення доступу до тестування на ВІЛ, удосконалення існуючої лабораторної системи, підвищення професійного рівня медичних працівників, поліпшення системи закупівель антиретровірусних препаратів, розширення доступу до альтернативної терапії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News