Янукович Тарасюку не зможе завадити

Середа, 20 вересня 2006, 09:21

Міністр закордонних справ Борис Тарасюк вважає, що відома заява прем'єра Віктора Януковича в Брюсселі не вплине на темпи зближення України з НАТО в довгостроковій перспективі.

Як сказав Тарасюк в інтерв'ю газеті "Известия", що опублікується в середу, заява Януковича вплине на короткострокову перспективу, "але вона не відіб'ється на довгострокових планах".

"Мінус цієї заяви в тому, що в листопаді Україна не одержить пропозиції від учасників ризького самміту альянсу щодо приєднання до плану дій по членству в НАТО", - додав глава МЗС.

"Однак якщо, скажімо, уряд не захоче реалізовувати ті або інші напрямки, у президента є конституційні інструменти, що з легкістю можуть це "небажання" перебороти", - зазначив Тарасюк.

Коментуючи внутрішньополітичні події, Тарасюк, що є лідером Народного Руху України, який входить до блоку "Наша Україна", повідомив, що переговори про нову, так звану широку коаліцію продовжуються.

"По-перше, ми не можемо бути в одній коаліції з комуністами. По-друге, необхідно, щоб в угоду про коаліцію ввійшли основні положення Універсалу. Коаліція має базуватися на тому тексті, що ми погодили з Партією регіонів ще в червні. По-третє, дії коаліції не повинні йти врозріз із принципами і цілями Народного Руху", - виклав свою позицію Тарасюк.

Він сказав, що ідеї Руху розділяють і інші партії, що входять до "Нашої України".

"Думаю, Народний Рух має зібратися на екстрений з'їзд, що і прийме рішення, чи вступати в коаліцію", - сказав Тарасюк.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...