Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Симоненко пропонує вигнати "Нашу Україну", Гриценка і Тарасюка

Середа, 20 вересня 2006, 11:18

Лідер комуністів Петро Симоненко вважає, що подальші переговори по розширенню коаліції безперспективні.

Про це він заявив у середу в кулуарах Верховної Ради.

"Вчорашні переговори були практично безплідні, і сьогодні можна вже полишити цю справу. Зрозуміло, що "Наша Україна" ніколи не буде в коаліції. Вона політично не збирається туди входити", - вважає лідер КПУ.

На думку Симоненка, увесь нинішній переговорний процес – це виключно бажання "Нашої України" зберегти посади міністрів в уряді.

"Через незавершеність процесу вони намагаються зберегти в уряді своїх представників, які провалюють роботу. Це стосується і міністра оборони, і міністра закордонних справ, і міністра у справах молоді", - пояснив він.

Також Симоненко переконаний, що, затягуючи переговори по коаліції, "Наша Україна" хоче долучитися до бюджетного процесу.

"Вони дуже великі мастаки фальсифікувати бюджет. Коли їхній представник очолював бюджетний комітет у 2003 році, то бюджет був сфальсифікований на 300 млн. доларів. Тоді його просто врятував Кучма, що його за це не посадили", - зазначив лідер КПУ.

Симоненко вважає, що Верховна Рада повинна висловити недовіру і відправити у відставку міністра оборони та міністра закордонних справ.

"Те, що це (їх призначення) було за квотою президента, це не є індульгенцією. В даному випадку ми наводимо конкретні приклади, за що вони повинні відповідати", - заявив лідер КПУ.

"Якщо в оточенні одного й другого міністра є ті, хто сидять на грантах американських, і їм 10 млн. доларів потрібні, а не майбутнє держави, то приходить той час, коли ми маємо скористатися Конституцією, і, висловивши їм недовіру, звільнити з посад", - додав Симоненко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування