Янукович домовився з монополістами підвищити ціни на бензин?

Середа, 20 вересня 2006, 12:51

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко попереджає про відсторонення "Нафтогазу України" від функції монопольного поставника газу для українського населення і приведення на це місце приватної структури.

Про це вона заявила в середу під час свого брифінгу у Верховній Раді, коментуючи проект Держбюджету на 2007 рік, запропонований урядом Віктора Януковича.

"Держбюджетом передбачено, що уряд може визначити одноосібно без будь-якого конкурсу підприємство, яке матиме монопольне право постачати газ населенню України", - зазначила лідер БЮТ.

"Це значить, що НАК "Нафтогаз", який сьогодні продає природній газ населенню, буде відсторонений від цієї функції, а всі гроші, що надходитимуть від населення, будуть потрапляти в комерційну структуру, яка буде підпільно визначена урядом", - додала вона.

За словами Тимошенко, зазначений пункт Бюджету також означає безконтрольне встановлення подальших цін на газ для населення.

Також лідер БЮТ звернула увагу на те, що "Бюджетом передбачено втричі збільшити мито на імпортні нафтопродукти, що постачаються в Україну".

"Буде закрите повністю входження імпортних нафтопродуктів в Україну. Це значить, що монополія внутрішніх постачальників буде завершена. І світові ціни вже не будуть формувати наш ринок", - заявила Тимошенко.

"Ціни на бензин і дизпаливо будуть формуватися не світовим ринком, а внутрішніми монополістами. Уряд Януковича повністю домовився з внутрішніми монополістами, які сьогодні диктують ціни на нафтопродукти в Україні", - додала вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування