Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нашій Україні" шкода, що Янукович любить шахти і не любить хміль

Середа, 20 вересня 2006, 13:08

Заступник голови Бюджетного комітету Павло Жебрівський вважає, що процес погашення дефіциту Бюджету буде проблематичним, оскільки Фонд держмайна досі не затвердив перелік об’єктів для приватизації, за рахунок яких це має відбуватись.

"Фонд держмайна майже три роки не може ніяк затвердити програму приватизації, і вона досі не подана в парламент для затвердження", - сказав Жебрівський в кулуарах Верховної Ради в середу.

"Що ж ми в кінці кінців у наступному році будемо приватизовувати? Тому покриття Державного бюджету за рахунок приватизації буде проблематичним", - додав він.

Також він висловив стурбованість з приводу відновлення усіх вільних економічних зон, а також зменшення додаткового навантаження на їхні прибутки, назвавши їх "чорною дірою в Бюджеті".

"На сьогодні в законі про Бюджет чітко написано – відновити всі вільні економічні зони. Тепер давайте згадаємо, де вони всі знаходяться, і ми побачимо величезну регіональну складову", - сказав він.

За словами Жебрівського, також викликає подив вибірковість дотування урядом окремих галузей економіки.

"Наприклад у такий галузі як хмелярство замість дотацій пропонується перейти до кредитування. Зрозуміло, що в майбутньому це потрібно зробити, але спочатку треба реформувати цю галузь", - сказав він.

Водночас, за словами Жебрівського у цьогорічному проекті Бюджету передбачено виділення дотацій розміром 3,6 мільярдів гривень на вугільну галузь.

"Тобто на вугільну галузь ми залишаємо кошти, а в сільському господарстві змінюємо на кредитування. Я не знаю чому нинішній уряд так не любить сільське господарство", - сказав він, додавши, що подібні заходи можуть призвести до знищення певних галузей сільського господарства.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...